Gyulai Kolbász- és Sódarverseny 2015, sonka és füstölt áru verseny eredmények
Szárazkolbász verseny
Magánszemély kategória: Vékony kolbász • I. díj – Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra Vastag kolbász • I. díj – Papp Edit – Adamik János Különdíj – Bíró János Különdíj - Juhász Nagy Péter
Egyre többen keresik a minőségi magyar sertéshús-termékeket - jelentette ki a Magyar Ízek Alapítvány vezetője. Pap Krisztián hangsúlyozta: a magyar kistermelői élelmiszerek hagyományos eljárásokkal készülnek, így igazi különlegességet jelentenek. A Budapesten ma kezdődött Magyar Ízek Húsvéti Vásárán…
Nagyapáink receptje szerint, sertéshús, szalonna fűszerpaprika ,só ,fokhagyma, fűszerkömény felhasználásával készült sertés kuláréba töltött kolbászok...
Nagyapáink receptje szerint, sertéshús, szalonna fűszerpaprika ,só ,fokhagyma, fűszerkömény felhasználásával készült sertés bélbe töltött kolbászok....
Sertés hátszalonna felhasználásával hagyományos sózási eljárással, 28 nap sózási idővel készült szalonna A régi öregek szerint hordós káposztával ,lilahagymával...
Sózott szalonna felhasználásával saját füstölőben bükkfafűrészporral készre füstölt termék A hagyományos berényi szalonnasütés elképzelhetetlen ilyen szalonna nélkül...
Komplett sertés oldalból formázással a bordák eltávolításával készül, 28 napos sózás majd az elmaradhatatlan bükkfás füstölés ezután pedig az érlelés teszi egyedivé...
Bőrös formázott sertéskaraj felhasználásával készült. Szintén 28 napig sózott majd bükkfán füstölt termék. Füstölés után három hétre érlelőbe kerül,hogy az ízek...
Sertés tokaszalonna, népies nevén álla szalonna felhasználásával készül. A szalonnát fűszeres lében készre főzzük majd forrón fokhagymázzuk és paprikázzuk...
A sertéscsülköt kiformázzuk majd sóba tesszük és minimum három hétig sózzuk. Ezután következik a füstölés addig, amíg a csülök gyönyörű aranybarna színt...
Az alapanyaga a sertésszalonna melyet egyforma darabokra vágunk majd némi sertészsír hozzáadásával elkezdünk lassú tűzön állandó keverés mellett sütni...
A tepertő mellett értékesítünk még sült sertészsírt,amely kimért formában , egységcsomagban, valamint hozott edényben rendelhető. Az igazi sütött sertészsír a magyar gasztronómia egyik legfontosabb alapanyaga.