ingyenes webstatisztika
Mezőberényi Házikolbász
 

Gyulai Kolbász- és Sódarverseny 2015, sonka és füstölt áru verseny eredmények

Szárazkolbász verseny

Magánszemély kategória:
Vékony kolbász
• I. díj – Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra
Vastag kolbász
• I. díj – Papp Edit – Adamik János
Különdíj – Bíró János
Különdíj - Juhász Nagy Péter


 
Egyre többen keresik a minőségi magyar sertéshús-termékeket - jelentette ki a Magyar Ízek Alapítvány vezetője. Pap Krisztián hangsúlyozta: a magyar kistermelői élelmiszerek hagyományos eljárásokkal készülnek, így igazi különlegességet jelentenek. A Budapesten ma kezdődött Magyar Ízek Húsvéti Vásárán…
echotv.hu

Postázunk utánvétellel!

 

 

Vastag kolbász

Nagyapáink receptje szerint, sertéshús, szalonna fűszerpaprika ,só ,fokhagyma, fűszerkömény felhasználásával készült sertés kuláréba töltött kolbászok...

Vékony kolbász

Nagyapáink receptje szerint, sertéshús, szalonna fűszerpaprika ,só ,fokhagyma, fűszerkömény felhasználásával készült sertés bélbe töltött kolbászok....

Sózott fehér szalonna

Sertés hátszalonna felhasználásával hagyományos sózási eljárással, 28 nap sózási idővel készült szalonna A régi öregek szerint hordós káposztával ,lilahagymával...

Füstölt fehérszalonna

Sózott szalonna felhasználásával saját füstölőben bükkfafűrészporral készre füstölt termék A hagyományos berényi szalonnasütés elképzelhetetlen ilyen szalonna nélkül...

Füstölt császárszalonna

Komplett sertés oldalból formázással a bordák eltávolításával készül, 28 napos sózás majd az elmaradhatatlan bükkfás füstölés ezután pedig az érlelés teszi egyedivé...

Angol szalonna

Bőrös formázott sertéskaraj felhasználásával készült. Szintén 28 napig sózott majd bükkfán füstölt termék. Füstölés után három hétre érlelőbe kerül,hogy az ízek...

Paprikás fokhagymás abált szalonna

Sertés tokaszalonna, népies nevén álla szalonna felhasználásával készül. A szalonnát fűszeres lében készre főzzük majd forrón fokhagymázzuk és paprikázzuk...

Dora

Sertésvakbélbe töltött kolbászhús az alapanyaga ennek a terméknek A töltelék receptúrája megegyezik a többi kolbászféleségével . A különlegessége...

Mezõberényi szalámi (Nagy Testvér)

Marhavakbélbe töltött kolbászhús az alapanyaga ennek a terméknek. Szintén extra hosszú érlelési idõ jellemzi. Súlya 3 és 6 kilogramm közötti....

Füstölt csülök

A sertéscsülköt kiformázzuk majd sóba tesszük és minimum három hétig sózzuk. Ezután következik a füstölés addig, amíg a csülök gyönyörű aranybarna színt...

Friss ropogós bőrös sertéstepertő

Az alapanyaga a sertésszalonna melyet egyforma darabokra vágunk majd némi sertészsír hozzáadásával elkezdünk lassú tűzön állandó keverés mellett sütni...

Sertészsír

A tepertő mellett értékesítünk még sült sertészsírt,amely kimért formában , egységcsomagban, valamint hozott edényben rendelhető. Az igazi sütött sertészsír a magyar gasztronómia egyik legfontosabb alapanyaga.

Friss kolbász