Gyulai Kolbász- és Sódarverseny 2015, sonka és füstölt áru verseny eredmények
Szárazkolbász verseny
Magánszemély kategória: Vékony kolbász • I. díj – Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra Vastag kolbász • I. díj – Papp Edit – Adamik János Különdíj – Bíró János Különdíj - Juhász Nagy Péter
Egyre többen keresik a minőségi magyar sertéshús-termékeket - jelentette ki a Magyar Ízek Alapítvány vezetője. Pap Krisztián hangsúlyozta: a magyar kistermelői élelmiszerek hagyományos eljárásokkal készülnek, így igazi különlegességet jelentenek. A Budapesten ma kezdődött Magyar Ízek Húsvéti Vásárán…
echotv.hu
Postázunk utánvétellel!
Vastag kolbász
Nagyapáink receptje szerint, sertéshús, szalonna fûszerpaprika ,só ,fokhagyma, fûszerkömény felhasználásával készült sertés kuláréba töltött kolbászok. Saját füstölõben bükkfa fûrészporral füstölt, minimum négy hónapig érlelt termék. A kulárés vastagkolbász érlelése, tárolása igazi embert próbáló feladat. Hiszen figyelni kell a hõmérsékletet a páratartalmat és a szellõztetés gyakoriságát. A kolbászt többször át pakoljuk ha szükséges áttöröljük, majd forgatjuk A régi öregek szerint a jó kolbász olyan mint az asszony, csak akkor érzi jól magát ha folyton foglalkoznak vele.